Bazalkové pesto zpět

Ingredience:
čerstvá bazalka4 hrstislunečnicová nebo piniová semínka3 lžíceolivový olej2 lžíce
mořská sůl1 lžičkačesnek2 stroužky
čerstvá bazalka 4 hrsti, slunečnicová nebo piniová semínka 3 lžíce, olivový olej 2 lžíce, mořská sůl 1 lžička, česnek 2 stroužky

Příprava

Už jsem o něm hodněkrát slyšela, na hodně blozích jsem viděla, že ho dělají i doma. Takže jsem se rozhodla, že ho také vyzkouším. Musím uznat, že je to příjemná obměna špaget s kečupem (to jsem neměla dlouho).

Postup:
všechno dáme do mixéru a mixujeme, mixujeme, dokud vám nevznikne zelená, bažinu připomínající, hmota. Nalijeme do skleničky, ještě zakápneme olivovým olejem a šup s tím do lednice. Skladovat můžeme tak týden, déle radši ne..

Pestem můžete potřít třeba opečenou bagetku nebo hovězí steak.


2013-12-02 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI