Ingredience: | |||||
brambory | 1,5 kg | vejce | 10 ks | plechovka hrášku | 400 g |
kyselé okurky | 6 ks | nakládaná zelenina (mrkev, petržel, cibule) | 1 ks | majonéza | 750 g |
hořčice | 1 lžíce | cibule | 1/2 ks | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | citronová šťáva | dle chuti |
Doprčic, jak já tohle miluju!!! Ráno vstávačka, dodělat náš tradiční vánoční dort s pekanama, pařížskou šlehačkou a marcipánem, máma obaluje řízky v sýru, já dělám humrovou pomazánku na chlebíčky, balim dárky a chodim si na balkón pro jedno...no...maximálně dvě vosí hnízda na posilněnou. Jo a taky užírat...teda kontrolovat bramborovej salát, jestli je jako dost slanej a tak. Všude světýlka, pohádky a nádherná nálada! A na ten salát vám dam recept, jo?
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo. Oboje pak oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme hrášek, sterilovanou zeleninu, okurky na kostičky, cibuli nastrouháme nahrubo, /pustí do salátu cibulovou šťávu, takže ho hezky ochutí i tak malé množství a salát pak tolik nenadýmá/, majonézu smícháme s hořčicí a vše rukama spojíme dohromady opatrně tak, abychom ze salátu neměli bramborovou kaši. Dochutíme solí, pepřem, zakápneme šťávou z citronu a strašně moc si na něm pochutnáme.
Pro odlehčení můžete nahradit část majonézy bílým jogurtem. My to ale neděláme (smích).
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI