Bramborový salát podle našeho rodinného receptu zpět

Ingredience:
brambory1,5 kgvelká mrkev3 - 4 kspetržel2 - 3 ks
celer400 gjablko1 ksstřední cibule1 ks
cukr1 lžíceocet2 lžícesterilovaná kukuřice1 plechovka (170g)
sterilovaný hrášek1 plechovka (170g)majonéza125 mljogurt100 ml
citronová šťáva dle chutisůl dle chutipepř dle chuti
brambory 1,5 kg, velká mrkev 3 - 4 ks, petržel 2 - 3 ks, celer 400 g, jablko 1 ks, střední cibule 1 ks, cukr 1 lžíce, ocet 2 lžíce, sterilovaná kukuřice 1 plechovka (170g), sterilovaný hrášek 1 plechovka (170g), majonéza 125 ml, jogurt 100 ml, citronová šťáva dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Píšete si o tipy na bramborový salát. U nás děláme dva druhy, ale oba dva bez uzeniny a tady je recept na jeden z nich.

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na malé kostky. 
V hrnci v osolené vodě uvaříme oloupanou mrkev, celer a petržel. Jakmile je zelenina poloměkká, vypneme sporák, přidáme cukr a ocet a necháme v tomto nálevu vychladnout. Pak zeleninu pokrájíme. Dále si oloupeme a nakrájíme jablíčko a cibuli.
Všechno dáme do větší mísy, přidáme sterilovanou kukuřici a hrášek, osolíme, opepříme, zastříkáme citrónovou šťávou, přidáme majonézu a jogurt a znovu promícháme.

2016-12-22 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostvánoce
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI