Bylinkový chlebíček s česnekem zpět

Ingredience:
hladká mouka + na propracování300 gdroždí20 gcukr špetka
sůl dle chutivejce1 ksrozpuštěné máslo1 lžíce
vlahé mlékocca 150 - 200 ml*nasekané bylinky hrstčesnek4 stroužky
máslo na pomazání těsta dle potřebytuk na vymazání formyvejce na potření
hladká mouka + na propracování 300 g, droždí 20 g, cukr špetka, sůl dle chuti, vejce 1 ks, rozpuštěné máslo 1 lžíce, vlahé mléko cca 150 - 200 ml, *nasekané bylinky hrst, česnek 4 stroužky, máslo na pomazání těsta dle potřeby, tuk na vymazání formy, vejce na potření

Příprava

Dnes jsem upekla bylinkový chlebíček, je výborný a úžasně voní! Kdo by si jej chtěl taky upéct, mám pro vás recept.

Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme lžičku soli a promícháme. Pak uděláme doprostřed důlek a rozdrobíme droždí nebo nasypeme sáček sušeného, trošku ho pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Pak přidáme vajíčko, vlahé mléko a máslo a zaděláme hladké těsto. Necháme vykynout. Zatím si připravíme česnek, který prolisujeme a rozetřeme se solí a smícháme s jemně nasekanými bylinkami. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme placku, kterou potřeme vlahým máslem a stejnoměrně rozložíme bylinkovou směs. Stočíme jako roládu, vložíme do vymazané chlebíčkové formy a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 stupňů asi 35 minut podle typu trouby.

2018-01-25 Ostatní

Poznámka

*nasekané bylinky - petrželka, pažitka, tymián

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI