Ingredience: | |||||
hladká mouka + na propracování | 300 g | droždí | 20 g | cukr | špetka |
sůl | dle chuti | vejce | 1 ks | rozpuštěné máslo | 1 lžíce |
vlahé mléko | cca 150 - 200 ml | *nasekané bylinky | hrst | česnek | 4 stroužky |
máslo na pomazání těsta | dle potřeby | tuk | na vymazání formy | vejce | na potření |
Dnes jsem upekla bylinkový chlebíček, je výborný a úžasně voní! Kdo by si jej chtěl taky upéct, mám pro vás recept.
Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme lžičku soli a promícháme. Pak uděláme doprostřed důlek a rozdrobíme droždí nebo nasypeme sáček sušeného, trošku ho pocukrujeme a zalijeme troškou vlahého mléka. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít. Pak přidáme vajíčko, vlahé mléko a máslo a zaděláme hladké těsto. Necháme vykynout. Zatím si připravíme česnek, který prolisujeme a rozetřeme se solí a smícháme s jemně nasekanými bylinkami. Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a vyválíme placku, kterou potřeme vlahým máslem a stejnoměrně rozložíme bylinkovou směs. Stočíme jako roládu, vložíme do vymazané chlebíčkové formy a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 190 stupňů asi 35 minut podle typu trouby.
*nasekané bylinky - petrželka, pažitka, tymián
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI