Ingredience: | |||||
celozrnná hladká pšeničná mouka | 340 g | celozrnná hladká žitná mouka | 340 g | celozrnná hladká ječná mouka | 340 g |
voda | 650 ml | mrkev | 80 g | čerstvé droždí | 21 g |
olivový olej | 100 g | sušená třtinová šťáva | 30 g | sůl | 20 g |
Doma pečené pečivo je pro nás samozřejmostí. Většinou pečeme celozrnné kváskové chlebíky, ale je-li chuť, přijde na řadu i droždí.
Celozrnné houstičky nevykynou jako z bílé mouky, ale jsou hutnější a lépe zasytí. Mrkvička udržuje v houskách vláčnost a dodává jim příjemnou barvu a chuť.
Pečení domácího pečiva vypadá složitě, ale stačí jen začít a sami uvidíte, že na tom nic není. Můžete střídat mouky, přidávat semínka, mrkev nahradit strouhanou řepou nebo dýní. Možností je spousta.
Houstičky můžeme posypat sezamem, lněným semínkem, slunečnicí, kmínem nebo mákem. Jen je třeba je orosit a semínka zlehka uhladit lžící aby nám neopadaly.
Housky se skvěle hodí na burgery, ale i namazané s domácí marmeládou nebo nutelou jsou neodolatelné.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI