Celozrnné krekry s pecorinom, petržlenom a slnečnicou zpět

Ingredience:
celozrnnej pšeničnej múky250 gkukuričnej múky100 gsoli1 lyžičk
studeného masla100 gstudenej vody kúsokvajíčka2 ks
slnečnicové semienka dle chutipetržlenovej vňate hrsťstrúhaného syra pecorino hrsť
celozrnnej pšeničnej múky 250 g, kukuričnej múky 100 g, soli 1 lyžičk, studeného masla 100 g, studenej vody kúsok, vajíčka 2 ks, slnečnicové semienka dle chuti, petržlenovej vňate hrsť, strúhaného syra pecorino hrsť

Příprava

Konečne som späť. Nieže by som niekde cestovala, iba ak v nejakej zvláštnej dimenzii. Celý týždeň som nemala energiu vôbec na nič, nič sa mi nedarilo. Ani varenie! Ale už je tejto kríze zažehnané a vypekám a vyváram vo veľkom.

Základný recept je z knihy Apetit - Slané pečení, ale hladkú múku som zamenila za celozrnnú, keďže som nemala dostatok masla musela som pridať vodu a ochutenie som si prispôsobila.

Postup:

V miske si zmiešame obe múky so soľou a pridáme na kocky nakrájané maslo. Maslo rozdrobíme, následne pridáme dve vajcia. Vypracujeme cesto (ak sa cesto drobí pridáme kúsok studenej vody). Cesto zabalíme do fólie a dáme odpočinúť do chladničky na 1 hodinu.
Vychladené cesto rozvaľkáme, posypeme slnečnicou, syrom a nasekanou petržlenovou vňaťou a ešte prejdeme valčekom a zapracujeme do cesta.

Vykrajujeme rôzne tvary alebo jednoducho nakrájame štvorčeky. Poukladáme na plech vyloženým papierom na pečenie a pečieme pri 200°C cca 10 - 12 minút dozlatista. Necháme vychladnúť na mriežke.

2014-04-24 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI