Ingredience: | |||||
červený rybíz | 1 kg | skořice | 1 lžička | kyselina citronová | 2 lžičky |
hřebíček | 4 - 6 ks | cukr krupice | 700 g | rum | 250 ml |
Léto je prostě úžasné, neustále dostatek čerstvé zeleniny, bylinek a ovoce. Prostě tohle fakt miluji. Takže "křečkuji" na zimní období a dnes to byl červený rybíz á la brusinky, který je výborný nejen na svíčkovou, ale i ke grilovanému masu, hermelínu, nebo jako dip k sýrům.
Červený rybíz obereme, opereme, necháme okapat a poté přidáme cukr. Pečlivě promícháme kuličky rybízu s cukrem a necháme do druhého dne uležet v chladu. Druhý den přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a 15 minut provaříme. Poté stáhneme z plotny, přilijeme rum, promícháme a ještě horké plníme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru. Z této dávky máme cca 6 malých skleniček od jogurtu, nebo přesnídávky. Rybíz á la brusinky je výborný nejen na svíčkovou, ale i ke grilovanému masu, hermelínu, nebo jako dip k sýrům.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI