Červený rybíz ala brusinky zpět

Ingredience:
čerstvý rybíz1 kgcukr krupice700 gRum250 ml
kyselina citronová2 lžičkyhřebíček4-6 ksskořice1 lžička
čerstvý rybíz 1 kg, cukr krupice 700 g, Rum 250 ml, kyselina citronová 2 lžičky, hřebíček 4-6 ks, skořice 1 lžička

Příprava

Červený rybíz je dobrý nejen na koláč. Rybíz ala brusinky je výborný ke svíčkové, grilovanému masu nebo jako dip k sýrům a přípravě studené kuchyně. Určitě vyzkoušejte.

Červený rybíz obereme, opereme, necháme okapat a poté přidáme cukr.
Pečlivě promícháme kuličky rybízu s cukrem a necháme do druhého dne uležet v chladu.
Druhý den přidáme skořici, hřebíčky, kyselinu citronovou a 15 minut provaříme.
Poté stáhneme z plotny, přilijeme rum, promícháme a ještě horké plníme do sklenic, které uzavřeme a otočíme dnem vzhůru.
Z této dávky máme cca 6 malých skleniček od jogurtu, nebo přesnídávky.
Rybíz á la brusinky si určitě zamilujete.

2020-11-09 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptvegetariánský recept
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostpiknik
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI