Chléb na plech ze žitných a ovesných otrub se semínky zpět

Ingredience:
dýňová semínka1 lžícejedlá soda nebo prášek do pečiva1 lžičkalněná semínka1 lžíce
bílý jogurt250 gvejce3 kssezamová semínka1 lžíce
drcený kmín1 lžícemungo výhonky1 lžícežitné otruby4,5 lžíce
ovesné otruby4,5 lžícemořská sůl s bylinkami dle chuti
dýňová semínka 1 lžíce, jedlá soda nebo prášek do pečiva 1 lžička, lněná semínka 1 lžíce, bílý jogurt 250 g, vejce 3 ks, sezamová semínka 1 lžíce, drcený kmín 1 lžíce, mungo výhonky 1 lžíce, žitné otruby 4,5 lžíce, ovesné otruby 4,5 lžíce, mořská sůl s bylinkami dle chuti

Příprava

Otruby i dýňová semínka jsou skvělým zdrojem vlákniny a měly by být součástí našeho jídelníčku. Proto jsem dneska zkusila upéct tento chléb na plech a přidat do něj různá semínka a otruby.

Nejprve si smícháme všechny suché přísady - žitné a ovesné otruby, všechna semínka, jedlou sodu, koření a trochu soli.

Přidáme jogurt, vejce a zlehka vmícháme mungo výhonky a koření.

Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a rozetřeme do obdélníku o výšce cca 0,5 cm.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě ve střední poloze trouby cca 17 - 20 minut. Po upečení chléb obrátíme na utěrku, stáhneme pečící papír a necháme chladnout.

Do chleba můžeme přidat i slunečnicová semínka, či výraznější bylinky a koření. Chléb je křehký a velmi rychle mizí.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

2017-02-21 Ostatní

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte chléb na středně velký plech.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI