Ingredience: | |||||
vlažná voda | 175 ml | olivový olej | 1 lžíce | hladká mouka | 250 g |
sůl | 1 lžička | cukr | 1/2 lžičky | droždí | 1/5 kostky |
sušená rajčata | 4 ks | olivy | 6 ks | lístky bazalky | 6 - 8 ks |
Něco navíc: | |||||
olivový olej | 5 lžic | balzamikový ocet | 1 lžíce | česnek | 2 stroužky |
sýr Cottage | dle chuti | sůl | špetka | pepř | špetka |
Italské pečivo Ciabatta si můžete připravit v klidu sami doma. Jako bonus můžete do těsta přimíchat sušená rajčata a olivy.
Připravíme si suroviny a jdeme na to!
Do hrníčku nalijeme trochu vody (z odměřených 175 ml), cukr, rozdrobené droždí , zamícháme a necháme na teplém místě vzejít.
Když kvásek vzejde, přidáme ho do mísy, kde máme mouku, sůl, přilijeme olivový olej a důkladně vypracujeme na hladké, pružné a nelepivé těsto.
Přikryjeme čistou utěrkou a necháme 20 minut kynout. Já dávám mísu s těstem do trouby vyhřáté na 40 stupňů.
Po dvaceti minutách přidáme nadrobno nasekaná rajčata, olivy a oblíbené bylinky. Zapracujeme do těsta a necháme ještě 20 minut kynout.
Na závěr těsto zpracujeme do tvaru bagetek, na vrchu je můžeme příčně naříznout. Necháme ještě minimálně 20 minut dokynout na plechu s pečícím papírem. Poté pečeme 20 minut na 200 stupňů..
Do olivového oleje vymačkáme česnek, přidáme ocet, sůl, pepř, promícháme a připravenou směsí pomažeme plátky ciabatty, kterou ještě doplníme sýrem cottage a lístkem bazalky.
PŘEJI DOBROU CHUŤ !
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI