Ingredience: | |||||
červená cibule | 1 kg | olivový olej | dle potřeby | chilli paprička | 1 ks |
česnek | 4 stroužky | bobkový list | 2 ks | pepř | 1/2 lžičky |
mořská sůl - hrubá | 1 lžička | koření 5 vůní | 1 lžička | zázvr | cca 3 cm |
třtinový cukr | 200 g | hoisin omáčka | 2 lžíce | tmavá sojová omáčka | 1 lžíce |
červené víno | 100 ml | jablečný ocet | 100 ml |
Tato cibulová marmeláda měla být původně čistě Francouzského rázu. Při vaření mi to ale nedalo a už při přidání chilli papričky mi bylo jasné, že se to opět zvrhne v Asii.
Rozhodně to ale nebyla špatná volba. i když jsem k ní podávala sýr s modrou plísní, tak se to k sobě báječně hodilo.
Pokud se chcete do výroby marmelády pustit, tak si připravte větší, ale nízký hrnec se silnějším dnem.
Musíte se obrnět trpělivostí a oloupat kilo cibule a poté ji nakrájet na půl kolečka a vetší cibule na čtvrt kolečka.
Do hrnce si dejte dostatek oleje tak, aby bylo dno pokryto. Vhoďte česnek na hrubší kousky a jednu chilli papričku na kolečka. U nás máme rádi ostré a tak jsem dala celou i se semínky.
Nechte mírně zesklovatět a vhoďte i cibuli. Jakmile zmenší svůj objem a lehce povadne, přidejte i veškeré koření, sůl a cukr.
Teď musíte několik minut restovat, dokud se nevydusí všechna přebytečná voda.
Jakmile je pryč, tak přisypte cukr, hoisin omáčku a sojovku.
Znova několik restujte, aby vše krásně zkaramelizovalo.
Teď už můžete přidat víno a po chvilce i ocet.
Nechte svařit na konzistenci marmelády - ochutnejte a pokud je vše v pořádku, tak ještě horké plňte do čistých a vyvařených sklenic.
Dobrou chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI