Ingredience: | |||||
menší brambory | 8 ks | kurkuma | špetka | drcený kmín | dle chuti |
jarní cibulka | 1 ks | bylinková sůl | dle chuti | bylinky (libeček, petrželka, pažitka, koriandr) | dle chuti |
olivový olej a máslo | dle potřeby | citrony | 2 ks |
Měli jsme chuť na pečené brambory, a proto, že v kuchyni ráda zkouším nové věci, zkusila jsem takovou malou vychytávku. Musím říct, že nám takto připravené brambory moc chutnaly.
Brambory očistíme kartáčkem a krátce předvaříme v osolené vodě s kurkumou a kmínem
Přecedíme a vložíme do pečící nádoby, kterou jsme malinko pokapali olivovým olejem.
Brambory posypeme bylinkovou solí, drceným kmínem, pokapeme šťávou ze dvou omytých citronů a zakápneme olivovým olejem. Dáme péci do rozehřáté trouby (můžeme i na program "gril"). Ke konci pečení vložíme k bramborům i plátky citronů a na zjemnění přidáme plátky másla.
Podáváme buď samotné, nebo jako přílohu.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI