Cizrnové bezlepkové halušky zpět

Ingredience:
cizrnová mouka100 gvejce1 ksvoda50 ml
sůl špetka
cizrnová mouka 100 g, vejce 1 ks, voda 50 ml, sůl špetka

Příprava

Miluji jednoduchost. Jako třeba tyto halušky. Cizrnová mouka se používá s oblibou v indické kuchyni, proto ji s velkou pravděpodobností naleznete v obchodech s orientálními specialitami.

V Brně na adrese Celní 52 pod anglickým názvem Gram Flour za 75 Kč/kg.

Přichystáme si vroucí vodu a osolíme. Na těsto rozšleháme jedno vejce, přidáme vodu a osolíme. Prosátou mouku zamícháme, dostaneme lepkavé těsto na halušky. Pomocí cedníku na halušky propasírujeme těsto do vroucí vody. Během minuty všechny halušky vyplavou na povrch vody, scedíme a propláchneme studenou vodou. 

Cizrnová mouka nemá výraznou chuť, nemusíte se tedy obávat, halušky můžete kombinovat s jakoukoliv omáčkou. Moje nadčasové oblíbené jídlo je smetanový perkelt.

Pozn.: Cizrnová mouka není paleo ani SCD.

2014-01-28 Ostatní

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapřílohy
Receptspeciální diety
Složitost receptustřední
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI