Ingredience: | |||||
smetana ke šlehání (min 31%) | dle potřeby | čokoláda | dle potřeby |
Měl jsem problém s čokoládou na dortech. Je mnoho možností - rozehřát čokoládu s máslem, 100%ním tukem atd. Vždy ale po ztuhnutí se dort špatně krájel. Čokoláda praskala, a pokud byla ve vyšší vrstvě, tak šla i špatně krájet. A teď jsem se dozvěděl výbornou vychytávku.
Množství závisí na velikosti moučníku a složitosti zdobení.
Zahřejeme smetanu (nesmí se vařit!!!) a zalijeme s ní čokoládu. Rozmícháme dohladka.
Čokoláda je hodně řídká, takže jí necháme vychladnout. Čím chladnější, tím tužší.
Pokud chceme jako polevu, tak použijeme po vychladnutí jako polevu. Ale lze použít i jako krém. A to tak, že po vychladnutí šleháme asi 5 minut ručním šlehačem. A poté necháme ještě několik hodin chladnou - nejlépe přes noc. Potom potřeme nebo dáme do zdobičky a zdobíme.
Na každých 100 g čokolády 100 ml smetany
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI