Ingredience: | |||||
velká cuketa | 3 ks | cibule | 3 ks | sádlo | 3 lžíce |
kmín | dle chuti | cukr | dle chuti | ocet | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Máme jich na zahradě všichni opravdu hodně. A každý rok řešíme to samé, co s těmi cuketami? Tip na moje milované:
V hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět na jemno pokrájenou cibuli. Potom přidáme nastrouhanou oloupanou cuketu bez jádřinců. Směs osolíme, opepříme, přidáme drcený kmín, cukr a ocet. Směs necháme dusit, dokud se neodpaří přebytečná voda.
Horké zelí vložíme do sklenic, na plech položíme utěrku, na ní vyskládáme naplněné a uzavřené sklenice víčky vzhůru, ale tak, aby se nedotýkaly (jinak by mohly prasknout) a zalijeme je vodou. Na plechu musí být alespoň 1,5-2 cm vody. Dáme plech asi na 8 minut do předehřáté trouby na 80 °C, aby se zelí nerozvařilo.
Cuketové zelí je výborné a nenadýmá, takže opravdu doporučuji.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI