Ingredience: | |||||
passata | 500 ml | třtinový cukr | 6 lžic | vinný ocet | 60 ml |
worchestrová omáčka | 2 lžíce | uzená paprika | 1 lžíce | kajenský pepř (dle chuti) | 1 - 3 lžíce |
česnek | 4 stroužky | nové koření | 3 kuličky | bobkový list | 1 ks |
normální či uzená sůl | 1 lžička | tmavý rum | 1 lžíce |
BBQ - barbecue omáčka je nepostradatelná při grilování.
Používá se na hovězí, vepřové i kuřecí maso. Největší klasika jsou grilovaná barbecue žebra. Receptů jsou desítky nebo stovky, prostě strašně moc. Základ je vždy rajčatový. Použít se dají rajčata, passata, protlak nebo kečup. Sladí se cukrem, melasou nebo medem a přidává se do ní uzená paprika nebo uzená, kouřová sůl.
Česnek nasekejte hodně najemno a nové koření roztlučte v hmoždíři. Do rendlíku dejte všechny ingredience KROMĚ passaty a rumu. Na mírném ohni vařte 10 minut. Hlídejte a míchejte.
Po deseti minutách přidejte passatu a vařte dalších 15 minut. Opět nezapomeňte míchat, ať se vám omáčka nepřipálí.
Po dovaření vmíchejte lžíci rumu.
Z uvedeného množství surovin připravíte přibližně 500 - 600 ml omáčky.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI