Ingredience: | |||||
olej | dle potřeby | velká cibule | 1 ks | česnek | 3 stroužky |
třtinový cukr | 4 vrchovaté lžíce | voda | 50 ml | nastrouhaný zázvor | 2 cm |
chilli paprička | 1 ks | rajčatové pyré | 500 ml | skořice | 1/2 lžičky |
pepř | špetka | jablečný ocet | 30 ml | worcesterová omáčka | 2 lžíce |
tmavá sojová omáčk | 2 lžíce | whisky nebo burbon | 1 panák | sůl | dle chuti |
Domácí BBQ omáčka se vám bude hodit na veškeré grilované maso a klobásy.
Můžete ji dát na kuřecí křídla, vepřová žebra, steaky, klobásy ale i hamburgery.
Můžete do ní ale namáčet již ugrilované maso a použit ji jako dip.
Příprava je jednoduchá a zabere vám cca 30 minut.
V kastrolku na trošce oleje zpěňte najemno nakrájenou cibulku a přisypte cukr.
Nechte zkaramelizovat a přilijte vodu.
Dobře rozmíchejte a přidejte prolisovaný česnek, zázvor, pyré z rajčat, skořici, pepř a vařte na mírném plameni do zhoustnutí.
Poté přilijte jablečný ocet a ostatní omáčky jako je sojová a worcestrová .
Nechte chviličku povařit, aby při čichnutí ocet tolik neštípal do nosu.
Odstavte a vmíchejte panáka alkoholu. Já dávám Jameson.
Popřípadě dosolte, ale veškeré omáčky jsou dosti slané a tak nebude nejspíš potřeba.
Omáčka musí být hustá, aby při grilování na mase dobře držela. Můžete zkusit i různé variace, jako je přidání nastrouhaného jablka, slaniny na velmi drobné kostičky a nebo přidání omáčky Teriyaki a jiných.
Výborná s touto omáčkou jsou vepřová žebra.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI