Ingredience: | |||||
tvrdší uvařené brambory | 350 g | sýr eidam, hermelín | 250 g | vejce | 1 ks |
sůl | 1 špetka | strouhanka na obalení | 1 mistička | olej na smažení | 1 ks |
Jednoduchý tip na domácí krokety, když máte doma čas. Hlavně mě to napadlo ve chvíli, kdy jsem nevěděla, co se zbytky sýru, který si žádá pozornost. Smích
Uvaříme si brambory ve šlupce, aby byly raději tvrdší a poté necháme vychladnout. Oloupeme a nastrouháme do mísy.
Nastrouháme též sýr, přidáme vejce, sůl a vytvoříme bramborovou hmotu, ze které v rukou vyválíme stejné kuličky.
Aby se nelepily, poválíme v jemné strouhance.
Poté smažíme nebo pečeme, jako běžné krokety.
Dobrou chuť!
Kroketky lze i zamrazit, mám to vyzkoušené.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI