Domácí čokoládová švestková pomazánka zpět

Ingredience:
vypeckované švestky1 kgcukr krupice500 gvanilkový cukr1 ks
čokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate100 gholndské kakao CARLA Chocolate100 grum100 ml
vypeckované švestky 1 kg, cukr krupice 500 g, vanilkový cukr 1 ks, čokoláda na vaření 44% CARLA Chocolate 100 g, holndské kakao CARLA Chocolate 100 g, rum 100 ml

Příprava

Včera na vodě, dneska v kuchyni a zpracovávám zase švestky. Uvařila jsem luxusní čokoládovou pomazánku ze švestek! Pomazánka je skvělá nejen na křupavý toustík, palačinku, do jogurtu, krémů, nebo i do zakysané smetany k přípravě pohárků s piškotky, ale i jako náplň do dortů, koláčů, závinu, nebo buchet. Tak vřele doporučuji, protože nejen děti ji milují!

Umyté a vypeckované švestky pokrájíme, vložíme do hrnce, zastříkneme pár kapkami vody a povaříme do měkka. Potom ponorným mixérem rozmixujeme do hladka. Vedle v míse si smícháme cukr, kakao, vanilkový cukr, přidáme do švestkové směsi a necháme rozpustit za stálého míchání. Čokoládu na vaření nalámeme na kostičky a přidáme do směsi, kde necháme rozpustit a provaříme za stálého míchání 5 minut. Nakonec přidáme rum, promícháme a plníme do umytých skleniček. Skleničky uzavřeme a sterilujeme při 80°C 15 minut. Pokud uchováte v lednici, nemusí se sterilizovat. Z toho množství jsem měla 10 malých skleniček od jogurtu. Pomazánka je skvělá nejen na křupavý toustík, na palačinku, do jogurtu, do krémů, nebo i do zakysané smetany k přípravě pohárků s piškotky, ale i jako náplň do dortů, koláčů, závinu, nebo buchet.

2016-08-10 Ostatní

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI