Ingredience: | |||||
hladká mouka | 320 g | hrubá mouka | 80 g | chlebová nebo obyčejná hladká žitná mouka | 100 g |
vlažná voda | 250 ml | olej | 120 ml | sůl | 2 lžičky |
cukr | 1 lžička | sušené droždí | 1 balení |
Zase jsme u přednosti domácího pečiva, kterou je bez pochyby vynikající chuť a přehled o tom, co obsahují. Tento recept určitě doporučuji všem, kteří si chtějí pochutnat třeba u snídaně.
Suché suroviny promícháme, přidáme olej a vodu a uhněteme hladké těsto. Posypeme je trochou hladké mouky, v míse přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 3 hodiny.
Poté těsto rozdělíme na 8 kousků, z každého vytvoříme váleček ve tvaru dalamánku a na plechu vyloženém pečicím papírem necháme dokynout asi 20 - 30 minut. Nakonec každý z dalamánků několikrát slabým a ostrým nožem nařízneme. Lehce je potřeme vodou.
Pak pečeme v troubě předehřáté na 185°C asi 30 minut. Když jsou dalamánky zlatavé i zespodu, vyjmeme je z trouby, uložíme na rošt, aby se zespod "vydýchaly" a necháme zchladnout.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI