Domácí houstičky zpět

Ingredience:
hladká mouka300 gpolohrubá mouka200 gvejce + 1 žloutek1 ks
sůl1 lžičkacukr1 lžícerozpuštěné máslo3 lžíce
mleéko250 mlčerstvé droždí30 grozpuštěné máslo na potření
mák, kmín nebo semínka na posypáníhrubozrnná sůl na posypání
hladká mouka 300 g, polohrubá mouka 200 g, vejce + 1 žloutek 1 ks, sůl 1 lžička, cukr 1 lžíce, rozpuštěné máslo 3 lžíce, mleéko 250 ml, čerstvé droždí 30 g, rozpuštěné máslo na potření, mák, kmín nebo semínka na posypání, hrubozrnná sůl na posypání

Příprava

Také tak milujete čerstvé křupavé pečivo? Musím se přiznat, že já ano. Buď jen tak, nebo namazané máslem. Nebudu tady psát, že denně si rohlíky a housky pečeme, ale tu a tam děti dostanou chuť na domácí houstičky a já jim je tedy jednou za čas ráda upeču. Zrovna nedávno si na ně Lucinka zase vzpomněla :-)

Z vlažného mléka, cukru a kvasnic necháme vzejít kvásek. Zbytek surovin dáme do mísy, přidáme kvásek a vypracujeme těsto. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejných kousků, každý pak na další tři menší a upleteme houstičky. Na plechu je necháme ještě chvíli kynout, potřeme je rozpuštěným máslem a posypeme mákem nebo kmínem a hrubozrnnou solí. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 stupňů cca 20 minut.
2015-01-30 Ostatní

Autor:

Počet porcí
12
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI