Ingredience: | |||||
rajče | 6 ks | cibule | 1 ks | jablko | 1 ks |
sůl | špetka | cukr | špetka | ocet | lžíce |
nové koření | pár kuliček | pepř celý | pár kuliček |
Při vyslovení slova kečup, se kdejaký milovník dobré gastronomie otřepe a potlačuje husí kůži. Však pokud si uděláte domácí z čerstvých rajčat budete pět ódy a kupovaný budete v regálech obchodů přehlížet.
Rajčata nakrájíme na měsíčky a odkrojíme "bubáky". Přidáme nakrájenou cibuli a jablko. Zalijeme asi 2 deci vody,přidáme koření,osladíme a dáme vařit. Pod pokličkou tak vaříme do změknutí asi 30 minut. Poté vyndáme koření a rozmixujeme. To pak přepasírujeme do jiného kastrolu, přidáme trochu octa,jžíci protlaku a chvilku ještě provaříme. Vaříme do té doby,dokud je kečup dostatečně hustý. Pak nalijeme horké do sklenic a otočíme dnem vzhůru.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI