Domácí lučina z tvarohu a zakysané smetany zpět

Ingredience:
měkký tvaroh2 kszakysaná smetana2 kssůl špetička
měkký tvaroh 2 ks, zakysaná smetana 2 ks, sůl špetička

Příprava

Tato lučina je vynikající, chutná, pevná, hustá a používám ji i do krémů místo mascarpone i na pečivo a do pomazánek. 

Zkoušela jsem lučinu i z jogurtu, ale tato mě nadchla více, protože má perfektní hustou konzistenci. Už bez ní nemůžeme být (smích).

V misce promícháme tvarohy se smetanami. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodin přikryté v lednici.

Nahoře je pak hustá a čistá lučina. Na rozdíl od té jogurtové je hustá a v této konzistenci vydrží dlouho.

2017-02-03 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI