Ingredience: | |||||
měkký tvaroh | 2 ks | zakysaná smetana | 2 ks | sůl | špetička |
Tato lučina je vynikající, chutná, pevná, hustá a používám ji i do krémů místo mascarpone i na pečivo a do pomazánek.
Zkoušela jsem lučinu i z jogurtu, ale tato mě nadchla více, protože má perfektní hustou konzistenci. Už bez ní nemůžeme být (smích).
V misce promícháme tvarohy se smetanami. Do cedníku dáme utěrku, vyklopíme do ní obsah misky a vše vložíme do hlubší nádoby. Necháme odkapat 24 hodin přikryté v lednici.
Nahoře je pak hustá a čistá lučina. Na rozdíl od té jogurtové je hustá a v této konzistenci vydrží dlouho.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI