Ingredience: | |||||
brambory | 500 g | vejce | 2 ks | polohrubá mouka | 400 g |
strouhaný parmazán | 75 g | máslo (na promaštění) | 20 g |
Milujete noky a stále je ještě kupujete v obchodě?
Zde vám napíši recept, který vám dokáže, že to co jste jedli doposud a kupovali vlastně předražené, že to vůbec nejsou noky.
U těchto nočků cítíte dokonalou chuť brambor v doprovodu například lehké omáčky z čerstvých rajčat.
Uvaříme brambory ve slupce v osolené vodě, vaříme do poloměkka.
Necháme lehce brambory vychladnout a oloupeme.
Ještě vlažné brambory nastrouháme na struhadle najemno a přidáme vejce, parmazán a mouku.
Vše tvarujeme do tuhého těsta.
Pokud je těsto řídké, přidáme ještě trochu mouky. Záleží, jaké máme brambory. Ale zase z nich neudělejte tvrdé tenisáky. Těsto musí být stále vláčné a hravé.
Hotové těsto vyválíme na dlouhé válečky, ze kterých krájíme cca 2 cm dlouhé noky. Do každého noku dloubneme vidličkou, abychom dosáhli správného tvaru.
Noky nakonec vložíme do slané vroucí vody na cca 3 minuty. Hotové noky poznáme tak, že vyplavou na povrch vody.
Scedíme a promastíme máslem. Pak se nám nebudou lepit.
Takto hotové noky můžeme ihned podávat a nebo zamrazit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI