Domácí ovocný pečený čaj zpět

Ingredience:
rybíz1 kgjahody0,5 kgborůvky0,25 kg
jablka0,25 kgtřtinový cukr1 kgrum1 dcl
mletá skořice1 lžičkahřebíček celý5 ksbadyán2 ks
pomeranč na kousky1 kscitron/limetka (šťáva)2 ks
rybíz 1 kg, jahody 0,5 kg, borůvky 0,25 kg, jablka 0,25 kg, třtinový cukr 1 kg, rum 1 dcl, mletá skořice 1 lžička, hřebíček celý 5 ks, badyán 2 ks, pomeranč na kousky 1 ks, citron/limetka (šťáva) 2 ks

Příprava

Příprava na vánoce, začíná již v létě. Protože sama miluji jedlé dárky, ráda je i vyrábím.Tenhle recept mám prověřený už několik let a vlastně už si ani nepamatuji od které hodné kamarádky ho mám. Ovoce obměňuji podle toho co je zrovna dostupné. Fantazii se meze nekladou.

Jdeme na přípravu, která je více, jak jednoduchá.
Ovoce nakrájíme na drobnější kousky. Vezmeme vyšší plech a přidáme i další ingredience, jako je badyán, hřebíček, skořici a cukr. Plech musí být opravdu vysoký, při pečení se tvoří pěna, která může vytéct.
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme cca. 30 min. Směs začne probublávat a tvořit se pěna.
Zhruba po 30 minutách plech vyndáme z trouby a ihned plníme do připravených skleniček. Necháváme vychladnout víkem dolů.
Dvě lžíce hotového čaje si zalíváme horkou vodou a věřte, že chutná výborně.

Ať chutná!

2015-10-08 Ostatní

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostzima
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI