Ingredience: | |||||
rybíz | 1 kg | jahody | 0,5 kg | borůvky | 0,25 kg |
jablka | 0,25 kg | třtinový cukr | 1 kg | rum | 1 dcl |
mletá skořice | 1 lžička | hřebíček celý | 5 ks | badyán | 2 ks |
pomeranč na kousky | 1 ks | citron/limetka (šťáva) | 2 ks |
Příprava na vánoce, začíná již v létě. Protože sama miluji jedlé dárky, ráda je i vyrábím.Tenhle recept mám prověřený už několik let a vlastně už si ani nepamatuji od které hodné kamarádky ho mám. Ovoce obměňuji podle toho co je zrovna dostupné. Fantazii se meze nekladou.
Jdeme na přípravu, která je více, jak jednoduchá.
Ovoce nakrájíme na drobnější kousky. Vezmeme vyšší plech a přidáme i další ingredience, jako je badyán, hřebíček, skořici a cukr. Plech musí být opravdu vysoký, při pečení se tvoří pěna, která může vytéct.
Troubu rozehřejeme na 200 stupňů a pečeme cca. 30 min. Směs začne probublávat a tvořit se pěna.
Zhruba po 30 minutách plech vyndáme z trouby a ihned plníme do připravených skleniček. Necháváme vychladnout víkem dolů.
Dvě lžíce hotového čaje si zalíváme horkou vodou a věřte, že chutná výborně.
Ať chutná!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI