Ingredience: | |||||
špaldová celozrrná mouka | 400 g | čerstvé droždí | 20 g | voda | 300 ml |
extra panenský olivový olej | 2 lžíce | mořská sůl | špetka | slunečnicová semínka | 40 g |
dýňová semínka | 40 g |
Miluji čerstvé pečivo, hlavně po ránu....Bohužel, je těžké dnes najít kvalitní chléb, který by nechutnal tuctově. Já boj za dobrým chlebem už vzdala a upekla si raději svůj. Mám moc ráda špaldovou mouku, která je zdravá a neskutečně chutná. Tento chléb je naprosto jednoduchý. I přes svou jednoduchost má ale dokonalou chuť. Můžete ho jíst jen samotný a nebudete se moct jej nabažit.
Troubu si předehřejte na 250 stupňů. Do mouky rozdrobte kvasnice a přisypte sůl. Přisypte semínka. Vše promíchejte. Pak přidejte vodu a zpracujte vláčné těsto. Do těsta přilijte i dvě lžíce olivového oleje a znovu vše pořádně propracujte. Těsto přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout 60 minut. Na plech si dejte pečící papír a potřete ho trochou olivového oleje. Vypracujte si z těsta bochník a přendejte ho na plech. V této fázi do něj můžete zadloubat dýňová semínka. Připravený chléb dejte péct do trouby na 60 minut. Průběžně jej ale kontrolujte, jestli se nepeče moc rychle =) Pokud ano, ztlumte teplotu na 200 - 220 stupňů.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI