Domácí vanilkový extrakt zpět

Ingredience:
masitější vanilkové lusky (madagaskarské)3 ksvodka1/4 l
masitější vanilkové lusky (madagaskarské) 3 ks, vodka 1/4 l

Příprava

Když peču, nejčastějc jsou to vynikající cookies s blanšírovanejma lískovejma oříškama. Patří do nich, mimojiný, i vanilkovej lusk anebo 2 lžičky vanilkovýho extraktu, kterej se trochu hůř shání.
No a proč si neudělat vlastní vanilkovej extrakt a nemít ho tak pořád po ruce? 

Stačej vám 3 masitější vanilkový lusky - nejlíp ty madagaskarský, uzavírací lahev, a čtvrt litru vodky. Teď už je to záležitost pár minut. Lusky podélně prořízněte, ale konce nechte spojený. Dáte je do lahvičky a zalejete vodkou, kterou si nevylemtáte!! 
Protřepete a uložíte na chladnější tmavý místo. Po dobu dvou měsíců lahvičku NEOTVÍRÁTE, jen jí chodíte obden pěkně zatřepat. Za dva měsíce máte krásnou, kávově zabarvenou tekutinu, vonící vanilkou jak blázen a už jen pečete...a pečete...a... 

2016-06-15 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI