Dušené zelí z červené řepy zpět

Ingredience:
červená řepa4 - 5 ksmáslo50 gbadyán1 ks
skořice1 svitekšalotk1 kstřtinový cukr3 lžíce
červený vinný ocet100 mlkůra z 1 pomeranče dle chutijablko1 ks
nasekané lístky petrželky hrstsůl dle chutipepř špetka
červená řepa 4 - 5 ks, máslo 50 g, badyán 1 ks, skořice 1 svitek, šalotk 1 ks, třtinový cukr 3 lžíce, červený vinný ocet 100 ml, kůra z 1 pomeranče dle chuti, jablko 1 ks, nasekané lístky petrželky hrst, sůl dle chuti, pepř špetka

Příprava

Receptem na zelí z červené řepy jsem se inspirovala na webu apetiteonline.cz. Takto připravené zelí je opravdu vynikající a věřím, že si každý pochutná.

Řepu uvaříme ve vodě do měkka, oloupeme a na hrubém struhadle nastrouháme. Máslo rozehřejte v hrnci, aby začalo pěnit. Přidejte badyán i skořici a nechte ještě chvilku pěnit. Vsypte pokrájenou šalotku a řepu a posypte cukrem a přelijte octem i pomerančovou šťávou. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Poté zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 20 minut. Dobře vše promíchejte.

Do zelí přimíchejte jablka a duste ještě dalších asi 20 minut, až bude vše měkké. Nakonec je možné ozdobit zelí petrželkou a pomerančovou kůrou.

2016-01-08 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravydušení
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI