Ingredience: | |||||
hladká mouka | 350 g | mléko | 130 ml | dýně Hokkaido | 130 g |
máslo | 40 g | sušené droždí | 1 sáček | sůl | 5 g |
vejce | 1 ks | cukr | špetka | semínka na posypání | dle chuti |
Tak jsem z komory vytáhla naší poslední hokkaidó dýni. A s pomocí posledního zbytku z poslední dýně jsem upekla burgerové bulky. Nejen, že jsou výborné na chuť, ale hlavně jsou po dýni žluté a tak krásné i na pohled.
Bulky před pečením posypte semínky podle chuti, ale nejlépe vyniknou tmavá semínka.
Zkuste černý sezam nebo jako já - chia semínka.
Pokud už v zásobě žádné dýně nemáte, můžete zkusit BURGEROVÉ HOUSKY podle staršího receptu.
P.S. Strašně nutně potřebuju jaro, léto a večer světlo! Bulky jsem fotila už skoro ve tmě a fotky následujícího bezmasého hamburgru vážně použít nemůžu.
Tak aspoň trošku víte, na co se můžete těšit, protože to si pište, že je co nejdřív zopakuju.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI