Ingredience: | |||||
mouka (my doma měli samé zbytky, tak jsem použila 1 hrnek celozrnné, 1 hladké a 2 polohrubé) | 4 hrnky | vlažná voda | 1 a 1/3 hrnku | suché droždí | 1 balíček |
cukr | 2 lžíce | sůl | 1 lžíce | slunečnicová semínka, sezam, mák, borůvky, kousky čokolády... | dle potřeby |
rozšlehané vejce se lžící vody a lžičkou soli | na potření před pečením |
Bagely v České republice moc lidí nezná. Ani já bych je asi neznala, kdyby nesledovala O.C.
V tomhle seriálu totiž asi není dílu, kde by se slovo bagel neobjevilo.. Nalákalo mě to, a protože v Albertu ani Tescu jsem je nenašla, tak jsem je zkusila doma. A výsledek? Kam se hrabou tukové rohlíky…Nevím k čemu bych je přirovnala, zkrátka je budete muset ochutnat. A věřte mi, že ty z Marks&Spencera jsou oproti těm domácím úplně něco jiného.
Postup:
Vypracujte těsto z prvních 5ti surovin. Já používám nejdříve 10 minut robot a nakonec ještě 5 minut ho hnětu ručně. Nakonec přidejte i semínka pokud je chce dovnitř. Pokud používáte borůvky tak je radši nechte až po vykynutí.
Nechte těsto zhruba hodinu kynout.
V hrnci přiveďte k varu obyčejnou vodu. Mezitím rozdělte těsto na stejné části, (v tuto chvíli můžete přidat borůvky, čokoládu), mně jich vyšlo 12, ale záleží, jak velké je chcete mít. Do hrnce pokládejte bagely (mně se tam vždycky vejdou 3) a zhruba minutu je nechte vařit, potom je obraťte a nechce znovu 1 minutu vařit z druhé strany. Potom je vyndejte a položte na plech s pečícím papírem.
Troubu předehřejte na 240°C
Vajíčko rozšlehejte s vodou a solí a pomažte jím všechny bagely. Posypte semínky, mákem...
Pečte zhruba 20-25 minut dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI