Hraškonéza zpět

Ingredience:
hraška50 gvoda300 mlolivový olej60 ml
kyselé okurky40 ghořčice25 gcibule40 g
černá sůl Kala Namak dle chutičerstvě mletý pepř dle chutičerstvou nať petržele nebo pažitka dle chuti
hraška 50 g, voda 300 ml, olivový olej 60 ml, kyselé okurky 40 g, hořčice 25 g, cibule 40 g, černá sůl Kala Namak dle chuti, čerstvě mletý pepř dle chuti, čerstvou nať petržele nebo pažitka dle chuti

Příprava

Co takhle majonézu bez cholesterolu a bez sóji??? Co takhle majonézu s dostatkem bílkovin??? Je to tak jednoduché a velmi chutné.

Stačí nám na to pár běžných surovin, které jsou vždy v kuchyni, Hraška a černá sůl. Tato majonéza vám poslouží jen tak na chleba nebo jako skvělý základ jakékoliv pomazánky. Výborně dochutí a spojí všechny těstovinové a zeleninové saláty. Vynikající je do bramborového salátu. Mňam... Prostě kamkoliv.


Hrašku rozmícháme ve studené vodě metličkou a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 20 minut.
Vznikne nám velmi hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
Vychladlou kaši (nepanikařte, bude to velmi hustá hmota) přendáme do nožového mixéru. Přidáme olej, kyselé okurky, hořčici a vše mixujeme na hladkou směs (lze mixovat i tyčovým mixérem).
Přidáme velmi jemně nasekanou cibulku a dochutíme černou solí a čerstvě mletým pepřem.
Můžeme přidat čerstvou nasekanou nať petržele nebo pažitku.  

2016-05-10 Ostatní

Poznámka

Z uvedených surovin připravíte cca 400 ml hraškonézy.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI