Ingredience: | |||||
hraška | 50 g | voda | 300 ml | olivový olej | 60 ml |
kyselé okurky | 40 g | hořčice | 25 g | cibule | 40 g |
černá sůl Kala Namak | dle chuti | čerstvě mletý pepř | dle chuti | čerstvou nať petržele nebo pažitka | dle chuti |
Co takhle majonézu bez cholesterolu a bez sóji??? Co takhle majonézu s dostatkem bílkovin??? Je to tak jednoduché a velmi chutné.
Stačí nám na to pár běžných surovin, které jsou vždy v kuchyni, Hraška a černá sůl. Tato majonéza vám poslouží jen tak na chleba nebo jako skvělý základ jakékoliv pomazánky. Výborně dochutí a spojí všechny těstovinové a zeleninové saláty. Vynikající je do bramborového salátu. Mňam... Prostě kamkoliv.
Hrašku rozmícháme ve studené vodě metličkou a za občasného míchání vaříme na mírném ohni 20 minut.
Vznikne nám velmi hustá kaše, kterou necháme vychladnout.
Vychladlou kaši (nepanikařte, bude to velmi hustá hmota) přendáme do nožového mixéru. Přidáme olej, kyselé okurky, hořčici a vše mixujeme na hladkou směs (lze mixovat i tyčovým mixérem).
Přidáme velmi jemně nasekanou cibulku a dochutíme černou solí a čerstvě mletým pepřem.
Můžeme přidat čerstvou nasekanou nať petržele nebo pažitku.
Z uvedených surovin připravíte cca 400 ml hraškonézy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI