Ingredience: | |||||
hladká mouka | 500 g | vlažná voda | 200 - 250 ml | sůl | 1 lžička |
olivový olej | 2 lžíce |
Na přípravu jednoduché placky se hodí hlavně jako příloh k indickým jídlům, dobré jsou i ke guacamole a nakonec není vůbec špatné je naplnit zeleninou, šunkou se sýrem, srolovat a vzít si je na svačinu.
V míse smíchejte mouku se solí, přidejte olej a začněte přilívat vodu. Pro začátek jen 200 ml, ale pokud to bude potřeba, použijte celých 250 ml. Záleží na mouce. Uhněťte tužší těsto.
Těsto rozdělte na 8 kousků. Z každého udělejte kuličku a rozválejte ji na tenkou placku.
Pečte na suché pánvi. Placky otáčejte ve chvíli, kdy se hodně nafouknou a ještě opečte z druhé strany.
Placky je nejlepší dělat čerstvé. Můžete je uchovat do druhého dne, ale nejlépe v sáčku, volně rychle tvrdnou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI