Jahodovo-borůvkový džem zpět

Ingredience:
menší zralé jahody700 gborůvky200 gvoda2 lžíce
rum maličkoželírovací cukr 3:10,5 g
menší zralé jahody 700 g, borůvky 200 g, voda 2 lžíce, rum maličko, želírovací cukr 3:1 0,5 g

Příprava

Je asi sto tisíc stupňů Celsia a já tady sedím, koukám do blba a přemýšlím, jestli mám skočit do bazénu, nebo raději dělat něco užitečného. A než tady to své malé dilema vyřeším, rychle vám postnu recept na úžasně dokonalý džem plný ovoce. Jeho výroba není žádná věda, ale je prostě skvělý, tak skvělý, že už jsme všechny skleničky doslova "sežrali" a tak se budu muset pustit do další várky, tentokrát dublované.

Jahody odstopkujte, omyjte a přepulte, ty úplně maličké můžete klidně nechat vcelku. Takto připravené je nasypte do hrnce, přidejte vodu, cukr a za stálého míchání přiveďte k varu. Do vařící směsi přidejte borůvky a ještě cca 5 minut povařte. Na zchlazeném talířku zkontrolujte, zda-li směs želíruje, pokud se vám bude zdát řídká, ještě chvíli vařte. Mějte na paměti, že čím déle budete vařit, tím rychleji se ovoce rozvaří. Já jsem tedy raději nechala džem maličko řidší, aby ovoce zůstalo krásně v celých kusech, jak to máme rádi. A víte co? Ničemu to nevadí!!!

Horkou směsí naplňte skleničky, zalijte kapkou rumu a nechte vychladnout dnem vzhůru. Skladujte v suchu a chladnu.

Dobrou chuť! 

2015-07-08 Ostatní

Poznámka

Z uvedených ingrediencí připravíte cca 4 skleničky džemu po 250 ml.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI