Ingredience: | |||||
jahody | 1000 g | nasekaná máta | pár lístků | omyté květy levandule | dle chuti |
cukr krystal | 350 g | cukr Gelfix Extra 3:1 | 1 balíček | kyselina citronová | 2 lžičky |
citron | 1 plátek |
Máte rádi čerstvé pečivo se slaďoučkým džemem? Nekupujte zajíce v pytli a připravte si poctivý domácí z čerstvě natrhaných jahod.
Omyté jahody rozmačkáme a dáme vařit do větší nádoby. Obsah balíčku Gelfixu smícháme se třemi lžícemi cukru a přidáme k ovoci. Vaříme cca 3 - 5 minut. Přidáme zbytek cukru a vaříme dál cca 10 minut. Provedeme zkoušku tuhnutí - vlijeme kapku džemu na porcelánovou misku nebo talířek a když nesteče, tak je vše prima. Přidáme kyselinu citronovou, zamícháme, vložíme omytý plátek citronu, nasekané lístky máty, nadrcené květy levandule a dáme do nahřátých sklenic. Pevně uzavřeme, otočíme na víčko a necháme vychladnout do dalšího dne.
Z uvedených surovin jsem připravila 4 střeně velké zavařovací sklenice.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI