Ingredience: | |||||
medvědí česnek (listy) | 150 g | strouhaný parmazán | 50 g | strouhané oříšky (mandle, kešu, piniové, pistáciové...) | 50 g |
mořská sůl | 2 lžičky | olivový olej | 100 ml |
Vždy jeden den v týdnu - více času trávím v kuchyni a předpřipravuji si některé základy na další jídla, co budou v týdnu.
Každý den vařím a chystám krabičky pro manžela do práce - obědy, svačiny + spolu každý den snídáme a večeříme.
V sobotu z jarního “vídeňského” trhu jsem si přivezla základ na pesto - medvědí česnek, olivový olej, ořechy, parmazán a sůl.
Dnes jsem si nachystala PESTO a doporučuji, abyste ukořistili též “medvěda” a udělali si pesto doma.
Listy opláchneme, osušíme a dáme do mixéru s olejem, solí a rozmixujeme. Přidáme parmazán, oříšky a znova promixujeme v pastu, můžeme přidat trochu více oleje.
Po umixování dáme do sklenice a do ledničky.
Pesto v chladu vydrží 10 dní.
A kam s ním?
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI