Ingredience: | |||||
vepřová nebo kuřecí játra | 100 g | malá cibule | 1 ks | strouhanka | 70 g |
máslo | oříšek | česnek | 1 stroužek | sůl | špetka |
pepř | špetka | majoránka | špetka | vejce | 1 ks |
Měkké a nadýchané knedlíčky určitě ocení celá rodina.
V kastrůlku si rozehřejeme máslo. Na něm osmahneme najemno nakrájenou cibuli do sklovata. Na cibulku nasypeme strouhanku a opékáme asi 2 minuty. Vypneme a necháme vychladnout. Mezitím si nameleme játra. Do mísy s namletým játry přidáme osmahnutou strouhanku, špetku majoránky, vejce, prolisovaný česnek a podle chuti dosolíme a dopepříme.
Pokud by byla směs ještě řídká, přidáme strouhanku.
Namočíme si ruce a tvarujeme knedlíčky. Odkládáme je na prkénko a pak je všechny najednou nasypeme do vroucí vody. Doba vaření je závislá na velikosti knedlíčků Zkusíme překrojením.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI