Ingredience: | |||||
játra | 200 g | česnek | 1 stroužek | suchý rohlík | 1 ks |
žloutek | 2 ks | rozpuštěné máslo | 5 lžic | dětská krupička | 6 lžic |
nasekané lístky petrželky | 2 lžíce | sušená majoránka | 1 lžíce | malá cibule nakrájená nadrobno | 1/2 ks |
pepř | špetka | strouhanka | na zahuštění |
Na játrové knedlíčky do polévky máme jistě každý svůj oblíbený recept.
Moje babička Anička dělávala knedlíčky z hovězích jater, ale já většinou používám vepřová,nebo drůbeží. Jinak ostatní suroviny dávám podle ní a vždy si pochutnáme tak, jako za dětských let u babičky.
Játra očistíme, odblaníme a se stroužkem česneku nameleme na masovém mlýnku. Suchý rohlík také nameleme. Tím z mlýnku dostaneme zbytek jater.
Namletá játra v míse opepříme a promícháme se žloutky, máslem, krupičkou, cibulkou, petrželkou a mezi dlaněmi rozemnutou majoránkou.
Směs necháme 10minut odpočinout. Směs na knedlíčky by měla mít hustotu jako těsto na špecle (noky), tak podle potřeby ještě zahustíme trochu strouhanky.
Poté lžičkou nabíráme směs a zaváříme buď přímo do vroucího vývaru, nebo do vroucí osolené vody. Slabým varem vaříme přibližně 4-6minut, podle velikosti knedlíčků.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI