Játrové knedlíčky podle mé babičky zpět

Ingredience:
játra200 gčesnek1 stroužeksuchý rohlík1 ks
žloutek2 ksrozpuštěné máslo5 lžicdětská krupička6 lžic
nasekané lístky petrželky2 lžícesušená majoránka1 lžícemalá cibule nakrájená nadrobno1/2 ks
pepř špetkastrouhanka na zahuštění
játra 200 g, česnek 1 stroužek, suchý rohlík 1 ks, žloutek 2 ks, rozpuštěné máslo 5 lžic, dětská krupička 6 lžic, nasekané lístky petrželky 2 lžíce, sušená majoránka 1 lžíce, malá cibule nakrájená nadrobno 1/2 ks, pepř špetka, strouhanka na zahuštění

Příprava

Na játrové knedlíčky do polévky máme jistě každý svůj oblíbený recept.
Moje babička Anička dělávala knedlíčky z hovězích jater, ale já většinou používám vepřová,nebo drůbeží. Jinak ostatní suroviny dávám podle ní a vždy si pochutnáme tak, jako za dětských let u babičky.

Játra očistíme, odblaníme a se stroužkem česneku nameleme na masovém mlýnku. Suchý rohlík také nameleme. Tím z mlýnku dostaneme zbytek jater.
Namletá játra v míse opepříme a promícháme se žloutky, máslem, krupičkou, cibulkou, petrželkou a mezi dlaněmi rozemnutou majoránkou. 
Směs necháme 10minut odpočinout. Směs na knedlíčky by měla mít hustotu jako těsto na špecle (noky), tak podle potřeby ještě zahustíme trochu strouhanky.
Poté lžičkou nabíráme směs a zaváříme buď přímo do vroucího vývaru, nebo do vroucí osolené vody. Slabým varem vaříme přibližně 4-6minut, podle velikosti knedlíčků.

2016-08-02 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI