Ingredience: | |||||
hladká špaldová mouka | 3 hrnky (1 hrnek = 250ml) | vlažná voda | 1,5 hrnku | sušené droždí | 1 lžička |
sůl | 2 lžičky | mletý kmín | 1 lžička | slunečnicová semínka + na posypání | hrst |
I když miluji čerstvě upečený chléb, nikdy jsem se do jeho přípravy nepustila. Každý recept se mi zdál složitý a zbytečně zdlouhavý. Až jsem si jednoho dne řekla, že na tom přece nic složitého být nemůže a pustila se do pečení. Tenhle špaldový chlebík zvládne i úplný začátečník a pokaždé se vám povede. Můžete do něj přidat své oblíbené bylinky, sušená rajčata, olivy nebo cokoliv jiného. Fantazii se meze nekladou. Já ho nechávám kynout přes noc a ráno už si ho vychutnávám k snídani.
Do mísy vsypeme všechny suroviny na těsto a vše dobře promícháme, aby se suroviny propojily. Mísu přiklopíme poklicí nebo talířem a těsto necháme při pokojové teplotě kynout. Minimální doba kynutí je 6 hodin. Já těsto nechávám kynout přes noc, cca 12 hodin. Vykynuté těsto překlopíme do pekáčku nebo kulaté zapékací mísy s víkem. Posypeme ho slunečnicovými semínky a vložíme do trouby vyhřáté na 250 stupňů. Pečeme ve spodní části trouby cca 30 minut. Po třiceti minutách víko odklopíme, snížíme teplotu na 220 stupňů a pečeme dalších 20 - 25 minut. Upečený chlebík necháme vychladnout na mřížce.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI