Ingredience: | |||||
máslo | 50 g | hladká mouka | 1 lžíce | mléko | 250 ml |
malá cibulka | 1 ks | žampiony | 200 g | nasekaná petržel | 1/2 lžíce |
nasekaná pažitka | 1/2 lžíce | sůl | špetka | pepř | špetka |
Hustá omáčka s jemnou chutí vhodná k pořádnému kusu masa.
Cibuli nakrájíme najemno. K kastrůlku rozehřejeme máslo a dáme na něj orestovat cibulku. Když začne zlátnout přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, promícháme a přivedeme do varu. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené žampiony a pažitku s petrželí. Velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Pak rozmixujeme ponorným mixerem dojemna. Kdo chce mít omáčku opravdu jemnou, ještě propasírujeme přes cedník.
Servírujeme k masu, jako doprovod.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI