Karamelové mlsání zpět

Ingredience:
cukr krystal1 hrnekmáslo5 lžicsmetana ke šlehání120 ml
sůl špetička
cukr krystal 1 hrnek, máslo 5 lžic, smetana ke šlehání 120 ml, sůl špetička

Příprava

Karamel podáváme k pohárům, dezertům, využijeme do krémů, můžeme přidat do kávy, rozmixovat s mlékem atd. Anebo mlsáme jen tak.

Cukr nasypeme do vyšší nádoby a zahříváme na mírném plameni. Sem tam cukrem potřeseme, ale začneme míchat až v momentě, kdy se začne rozpouštět. Mícháme, dokud cukr nezíská barvu připomínající jantar.

Pak opatrně přidáme máslo a špetičku soli - cukr tím opět trochu zesvětlá. Znovu mícháme a když karamel opět lehce! ztmavne, přilijeme smetanu. Rozmícháme a ihned odstavíme. Přelijeme do skleněné nádoby a necháme vychladit.

S karamelem pracujte opatrně, protože je pekelně horký. Může se stát, že se vytvoří hrudky - v tom případě karamel procedíme přes sítko.

2015-04-13 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI