Lehký bramborový salát s olivami, okurkami a koprem zpět

Ingredience:
brambory1000 gzelené olivy1 balíčeksladkokyselé okurky2 ks
olivový olej dle potřebyvětší cibule nebo jarní cibulka1 ksocet (citronová šťáva) dle chuti
sůl dle chutipepř dle chutikopr4 snítky
brambory 1000 g, zelené olivy 1 balíček, sladkokyselé okurky 2 ks, olivový olej dle potřeby, větší cibule nebo jarní cibulka 1 ks, ocet (citronová šťáva) dle chuti, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kopr 4 snítky

Příprava

Když je venku velké teplo, vždy si vzpomenu na svou milovanou babičku, která ráda připravovala dědovi tzv. "chudý salát", na který jsem často chodila do babiččiny špajzky u kuchyně. Olivy a okurku tam nedávala, byly tam jen brambory, ocet, sůl, pepř, cibule. Dodnes tento salát dělá celá rodina.

Brambory uvaříme ve slupce doměkka (nesmí být rozvařené). Necháme vychladnout a oloupeme. Mřížkou na zeleninu pokrájíme brambory na malé kostičky. Přidáme pokrájené zelené olivy a okurky. Cibuli pokrájíme na kostičky a na chvíli spaříme horkou vodou (čerstvá cibule pouští vodu, tak ji raději spaříme). Po cca 5 - 8 minutách přecedíme a přidáme do salátu. Vše zakapeme octovou zálivkou, nebo šťávou z citronu. Přidáme olivový olej, sůl, pepř a nasekaný kopr. Promícháme a dáme do chladu.

2018-08-28 Ostatní

Autor:

Počet porcí
8
 porcí
Typ jídlapřílohy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
přílohy
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI