Ingredience: | |||||
bílý vinný ocet | 500 ml | maliny | 100 g | tymián | 5 větviček |
Malinový ocet se hodí do salátů. Zvlášť dobrý je v kombinaci salátu a kozího sýra. Může to být i pěkný letní jedlý dárek.
Nedělám ho do zásoby na zimu, ale radši čerstvý, protože je tak snadný, že není problém ho vyrobit i v zimě ze zamražených malin (i bez tymiánu).
Maliny vložte do kastrolku a vidličkou je rozmačkejte. Zalijte octem a zahřejte na 40 - 50°C. Přelijte do zavařovačky, přidejte snítky tymiánu, uzavřete a dejte na týden až 10 dnů do lednice.
Ocet přeceďte přes cedník vyložený plátýnkem do čistých sklenic.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI