Ingredience: | |||||
vařené brambory ( typ B) | 400 g | vejce | 1 ks | mandlová mouka | 40 g |
strouhanka | 60 g | sůl | 1 lžička | mandlové lupínky na obalení | 1 hrst |
tuk dle potřeby |
Když jsme se v rámci spolupráce s Grizly.cz bavili o tom, jaké recepty by jejich nakupující nejvíce ocenili, padl hledáček na mandlovou mouku. Většina lidí si totiž prý koupí mouku, upeče z ní nějaký koláč, a dál už neví, jak ji použít. A tak vlastně vznikl tento nápad. Protože mandlová mouka nemusí být vždy jen na koláč a jídlo z ní nemusí být vždy jen sladké. I v této verzi vypadá více než lákavě, co myslíte?
Brambory oloupejte od slupky a nastrouhejte nebo rozmačkejte. K rozmělněným bramborám přidejte vejce, mouku, strouhanku a sůl. Zpracujte v těsto, se kterým se dobře pracuje a příliš nelepí. Pokud by byla konzistence příliš řídká, můžete případně doladit další strouhankou či moukou.
Tvořte kroketky ve tvaru dle vlastní libosti. Můžete dělat například malé hranoly či válečky, dobře budou držet i kuličky či placičky. Na závěr je můžete ještě obalit v mandlových lupíncích.
Smažte v malé vrstvě rozpáleného tuku dozlatova, nebo zdravěji můžete kroketky upéct na pečícím papíru v troubě.
Dětská specifika: Mandle jakožto ořechy jsou tabulkově doporučovány od 2 - 3 let. Důvodem je jejich horší stravitelnost a také náchylnost k plísním a žluknutí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI