Mandlový krém či tvaroh zpět

Ingredience:
mandle100 gslunečnicová semínka40 gkokosový olej bio70 g
mandlové mléko Provamel160 mlcitron - šťáva z něj1/2 ksagáve sirup či jiné světlé sladidlo dle chuti
mandle 100 g, slunečnicová semínka 40 g, kokosový olej bio 70 g, mandlové mléko Provamel 160 ml, citron - šťáva z něj 1/2 ks, agáve sirup či jiné světlé sladidlo dle chuti

Příprava

Už delší dobu slibuji domácí mandlový tvaroh, či krém, který by šel použít jako náplň do dortu, přeliv či prostě jako klasický tvaroh. A konečně je tu. Musím říct, že mě velmi překvapil svojí chutí. Já jsem se jej rozhodla využít do dortu a jeho další možnosti využití budu rozhodně testovat dál.
Tvaroh krásně zatuhnul, můžeme jej použít na slepování sušenek, cukroví za studena kamkoliv nás napadne. Teplou variaci musím ještě vyzkoušet, i když se mi příčí ničit výživovou hodnotu a přijde mi to velká škoda, ale chápu, že někteří lidé díky potravinovým alergiím jinou možnost nemají. Každopádně slibuji, že se k němu ještě vrátím. A nyní jak na tento krém.

Jelikož jsem pospíchala, mandle jsem nemáčela, doporučuji, pokud chcete mít tvaroh hladký.
Já jsem zvolila jiný postup. V nástavci od tyčového mixéru jsem rozmixovala mandle společně se slunečnicovými semínky. Přidala jsem rozehřátý kokosový olej ve vodní lázni, šťávu z citronu a sladidlo dle chuti. Několikrát jsem vše společně rozmixovala tyčovým mixérem. Následně dáme připravený krém vychladit do lednice. Pokud budete používat až druhý den, použijte dózu s víčkem. 
Já jsem s krémem pracovala téměř ihned, byl v lednici krátkou dobu. Pokud by hodně zatuhnul, stačí jej nechat při pokojové teplotě, ale chvíli to potrvá.

2016-08-23 Ostatní

Poznámka

Mandle nemáčejte déle jak 8 hodin, jako sladidlo mohou posloužit i rozinky či datle, které nechte namočené společně s mandlemi. Inspirovala jsem se kupovaným mandlovým tvarohem qvark, který má ve složení škrob, který jsem chtěla vynechat. Slunečnicová semínka můžeme vynechat a dát pouze mandle. Mandlové mléko můžeme nahradit ovesným či rýžovým. Z uvedených surovin jsem připravila 360 g krému.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI