Ingredience: | |||||
mandle | 100 g | slunečnicová semínka | 40 g | kokosový olej bio | 70 g |
mandlové mléko Provamel | 160 ml | citron - šťáva z něj | 1/2 ks | agáve sirup či jiné světlé sladidlo | dle chuti |
Už delší dobu slibuji domácí mandlový tvaroh, či krém, který by šel použít jako náplň do dortu, přeliv či prostě jako klasický tvaroh. A konečně je tu. Musím říct, že mě velmi překvapil svojí chutí. Já jsem se jej rozhodla využít do dortu a jeho další možnosti využití budu rozhodně testovat dál.
Tvaroh krásně zatuhnul, můžeme jej použít na slepování sušenek, cukroví za studena kamkoliv nás napadne. Teplou variaci musím ještě vyzkoušet, i když se mi příčí ničit výživovou hodnotu a přijde mi to velká škoda, ale chápu, že někteří lidé díky potravinovým alergiím jinou možnost nemají. Každopádně slibuji, že se k němu ještě vrátím. A nyní jak na tento krém.
Jelikož jsem pospíchala, mandle jsem nemáčela, doporučuji, pokud chcete mít tvaroh hladký.
Já jsem zvolila jiný postup. V nástavci od tyčového mixéru jsem rozmixovala mandle společně se slunečnicovými semínky. Přidala jsem rozehřátý kokosový olej ve vodní lázni, šťávu z citronu a sladidlo dle chuti. Několikrát jsem vše společně rozmixovala tyčovým mixérem. Následně dáme připravený krém vychladit do lednice. Pokud budete používat až druhý den, použijte dózu s víčkem.
Já jsem s krémem pracovala téměř ihned, byl v lednici krátkou dobu. Pokud by hodně zatuhnul, stačí jej nechat při pokojové teplotě, ale chvíli to potrvá.
Mandle nemáčejte déle jak 8 hodin, jako sladidlo mohou posloužit i rozinky či datle, které nechte namočené společně s mandlemi. Inspirovala jsem se kupovaným mandlovým tvarohem qvark, který má ve složení škrob, který jsem chtěla vynechat. Slunečnicová semínka můžeme vynechat a dát pouze mandle. Mandlové mléko můžeme nahradit ovesným či rýžovým. Z uvedených surovin jsem připravila 360 g krému.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI