Marináda na tofu zpět

Marináda č.1:
sojová omáčka2 lžíceolivový olej2 lžícerajčatový protlak, pyré nebo kečup1 - 2 lžíce
česnek1/2 - 1 stroužekbylinky a koření (např. bazalka, oregano, tymián, sušený česnek, pepř) dle chuti
Marináda č. 2:
sojová omáčka2 lžíceoliový olej2 lžícehořčice1 lžíce
med1/2 - 1 lžícebalsamico1/2 - 1 lžícečesnek1 stroužek
sojová omáčka 2 lžíce, olivový olej 2 lžíce, rajčatový protlak, pyré nebo kečup 1 - 2 lžíce, česnek 1/2 - 1 stroužek, bylinky a koření (např. bazalka, oregano, tymián, sušený česnek, pepř) dle chuti, sojová omáčka 2 lžíce, oliový olej 2 lžíce, hořčice 1 lžíce, med 1/2 - 1 lžíce, balsamico 1/2 - 1 lžíce, česnek 1 stroužek

Příprava

"Mám rád uzené tofu, ale nechutná mi to klasické natural", čtu denně. Jestli se v tom taky poznáváte, možná  jste ještě nezkusili tofu marinovat. Já bych si bílé tofu taky s chutí nepřikusovala k pečivu, ale když si ho předem naložím a pak se s ním v kuchyni pohraju, nejvíc si pochutnám.

Marinád jde vytvořit nespočet nebo tofu můžete prostě zakápnout na chvíli sojovkou, okořenit a i tak dosatane chuť.

Všechny suroviny smícháme a nakrájené tofu cca 2 hodinky marinujeme. Je docela rozdíl, zda marinujete tofu nakrájené na plátky nebo kostičky, protože v plátcích vždy zůstane trošku ,,bez chuti", ale krásně nasáklé kostičky milují všichni.
 
Pozn.: Tyto poměry vyhovují mě, ale chce to zkoušet a přijít na svoji nejoblíbenější kombinaci. Lze udělat marinádu pikantnější atp.
2014-10-07 Ostatní

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI