Ingredience: | |||||
máslo | 250 g | himalájská sůl | dle chuti | čerstvě namletý pepř | dle chuti |
horní části česnáčku (květy s drobnými mladými lístky) | miska |
Každý rok na jaře zkouším různé bylinky s máslem. A vždy, když se mi nějaké osvědčí a chutnají nám, napíšu vám o tom sem. Tak tady ho máte, další jarní máslíčko! Je to dobrota.
Česnáček je nenápadná, i když trochu vyšší bylina z čeledi brukvovitých. Sbírám jen mlaďounké kvetoucí špičky s lístky, které v sobě spojují chuť česneku a hořčice. Je jemný, nijak nepálí. Velmi tuto plevelnou bylinku doporučuju zařadit do jarních salátů a jiných jídel "nazeleno". Já si jí pro změnu přesouvám na zahradu, tak moc mě její chuť baví. Chce přistínění a vlhko, takže jsem jí dala pod strom přesně tak, jak původně rostla.
Změklé máslo důkladně promícháme s jemně nakrájenou bylinkou, solí a pepřem. Přeneseme na potravinovou fólii nebo alobal a vytvarujeme váleček. Pevně zabalíme a uložíme do ledničky ztuhnout. Lepší je až druhý den.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI