Ingredience: | |||||
špaldová mouka | 250 g | vícezrnná mouka | 100 g | sůl | 1 lžička |
jedlá soda | 2 lžičky | střední mrkev nastrouhaná najemno | 2 ks | slunečnicová semínka - opražená + lžíce na posypání | 4 lžíce |
chia semínka | 1 lžíce | bílý jogurt | 150 g | mléko | 100 ml |
Už dlouho jsem si chtěla doma upéct svůj chleba, ale nechtělo se mi do kvásku a zdlouhavého kynutí, a když jsem ve svém oblíbeném časopise s recepty uviděla jeden, co mě zaujal svoji jednoduchostí, šla jsem s chutí do toho. Trochu jsem si recept upravila a výsledek stál za to. Ani nemohu říci, jaký bude chleba druhý den, protože do toho nevydržel.
Troubu předehřejte na 230 °C. Smíchejte obě mouky, sůl a sodu, pak přimíchejte mrkev, semínka a jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem lepivé těsto.
Těstem naplňte formu na biskupský chlebíček, vyloženou pečícím papírem, a urovnejte, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Na závěr chleba posypte slunečnicovými semínky a pečte 30 minut. Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě.
Z uvedeného množství surovin připravíte chleba do formy na biskupský chlebíček (26x11,5x7,5cm). Inspirovala jsem se na webu apetitonline.cz.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI