Mrkvový chleba se slunečnicovými a chia semínky zpět

Ingredience:
špaldová mouka250 gvícezrnná mouka100 gsůl1 lžička
jedlá soda2 lžičkystřední mrkev nastrouhaná najemno2 ksslunečnicová semínka - opražená + lžíce na posypání4 lžíce
chia semínka1 lžícebílý jogurt150 gmléko100 ml
špaldová mouka 250 g, vícezrnná mouka 100 g, sůl 1 lžička, jedlá soda 2 lžičky, střední mrkev nastrouhaná najemno 2 ks, slunečnicová semínka - opražená + lžíce na posypání 4 lžíce, chia semínka 1 lžíce, bílý jogurt 150 g, mléko 100 ml

Příprava

Už dlouho jsem si chtěla doma upéct svůj chleba, ale nechtělo se mi do kvásku a zdlouhavého kynutí, a když jsem ve svém oblíbeném časopise s recepty uviděla jeden, co mě zaujal svoji jednoduchostí, šla jsem s chutí do toho. Trochu jsem si recept upravila a výsledek stál za to. Ani nemohu říci, jaký bude chleba druhý den, protože do toho nevydržel.

Troubu předehřejte na 230 °C. Smíchejte obě mouky, sůl a sodu, pak přimíchejte mrkev, semínka a jogurt a tolik mléka, aby vzniklo měkké, celkem lepivé těsto.

Těstem naplňte formu na biskupský chlebíček, vyloženou pečícím papírem, a urovnejte, aby bylo rovnoměrně rozprostřeno. Na závěr chleba posypte slunečnicovými semínky a pečte 30 minut. Po upečení by měl chléb při poklepání na dno znít dutě.

2016-02-10 Ostatní

Poznámka

Z uvedeného množství surovin připravíte chleba do formy na biskupský chlebíček (26x11,5x7,5cm). Inspirovala jsem se na webu apetitonline.cz.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI