Ingredience: | |||||
sušená rajčta | 200 g | balsamico | 1 hrnek | voda | 1 hrnek |
olivový olej | cca 2 hrnky | česnek | 4 stroužky | koření (bazalka, tymián, oregano) | dle chuti |
Scezený dochucený ocet můžeme používat do salátů nebo na nakládání jiné zeleniny, tak lze využít i oleje z rajčat. Nebo klidně pod maso, prostě byla by ho velká škoda!
Sušená rajčata necháme odstát nejméně 2 hodiny ve směsi vody, balamica a koření. Poté scedíme např. přes utěrku.
Osušená rajčata dáme do umytých suchých sklenic a přidáme nadrobno nakrájený česnek, popř. chilli papričku. Zalijeme olejem a uzavřeme.
Sušená rajčata si připravíme z cca 4 l čerstvých rajčat. Rajčata nakrájet na silnější kolečka nebo čtvrtky,dát na plechy s pečícím papírem (asi tři plechy) a vše naráz sušit v troubě, kterou jsem předehřála na 120 °C a pak ztlumila na nejnižší teplotu cca kolem 70 °C a sušila cca čtyři hodiny. Druhý den můžete rajčata hne nakládat.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI