Nakládané (sterilované) ředkvičky podle Andrey zpět

Ingredience:
očištěné ředkvičky1 mísačesnek1 velká paličkavoda1 litr
ocet250 mlsůl1 lžičkacukr2 lžíce
celý pepř1 lžičkabílé hořčičné semínko1 lžička
očištěné ředkvičky 1 mísa, česnek 1 velká palička, voda 1 litr, ocet 250 ml, sůl 1 lžička, cukr 2 lžíce, celý pepř 1 lžička, bílé hořčičné semínko 1 lžička

Příprava

Vždy na jaře zaseju spoustu ředkviček, protože po zimě na ně máme všichni chuť, a pak, když všechny vyrostou a jsou na denním menu, tak už je zase nikdo nechce. A rok co rok se to opakuje. Pak ale přijde na řadu jejich naložení a zavaření ve sladkokyselém nálevu s bzeneckým octem, a to už by zas jedli rádi všichni. 

Recept jsem konečně pro vás sepsala právě díky splupráci se společností Bzenecká octárna, která vyrábí spoustu kvalitních octů pro každodenní použití. A já jiný, než bzenecký kvasný lihový na zavařování, nepoužívám. Ta chuť je prostě vyvážená.
 
Všechny ingredience na nálev vlijte a vsypte do hrnce a nechte min. 5 minut povařit. Odstavte a nechte zchladnout.
Ředkvičky nakrájejte na čtvrtka nebo poloviny, podle velikosti a vyskládejte do sklenic. Prokádejte plátky česneku, každý podle chuti. Zalijte zchladlým lákem, dobře uzavřete a nechte v lednici alespoň 5 dní. Čím déle vydržíte nechat je uležet, tím lépe. 
Ředkvičky můžete také sterilovat při teplotě 80 °C po dobu 20ti minut. V obou případech počítejte s tím, že ředkvičky pustí barvu do nálevu a vyblednou.

To ovšem na chuti nic nemění. Jsou výborné, pikantní. 
2022-10-05 Ostatní

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyostatní
Příležitostpodzim
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI