Ingredience: | |||||
hladká mouka (1/3 hladké žitné, 1/3 grahamové a 1/3 hladké pšeničné) | 400 g | sůl | 1 lžička | kmín | 1 lžička |
sušené droždí | 1 balení (7g) | voda | 400 ml | lněné semínko | dle chuti |
Ne, nebaví mě kupovat chléb v obchodě. Bohužel kvásek mi umřel a do obchodu se mi nechtělo, tak jsem opět oprášila zástěru a pustila se do jednoduchého domácího chleba, který zvládne opravdu každý. A jakmile jej ochutnáte, zjistíte, že není nad domácí chléb. A podotýkám, že domácí chléb není ani náročný na přípravu, ani dražší, než kupovaný. Tak pojďte si i vy upéct tento snadný chléb.
Ze všech surovin kromě lněného semínka (to vmícháme později) vypracujte těsto, které nechejte 6 hodin pod utěrkou kynout. Poté těsto vyklopte na pomoučený vál, přidejte lněné semínko, propracujte a nechte 30 minut odpočívat. Následně z těsta vytvarujte bochánek a přendejte do olejem vymazané formy na chléb. Zapněte troubu na 200°C. Jakmile je trouba nahřátá, chléb nařízněte a dejte péci. Pečte zhruba 30 - 40 minut, podle trouby.
A rázem máte chutný a jednoduchý chléb. Cena chleba zhruba 15 Kč, za ty peníze si koupíte v obchodu maximálně tak rozpékanou bagetu ze zmrazeného polotovaru. Nestojí za to se naučit péci chleba doma? Sami vidíte, že kromě času potřebného ke kynutí, strávíte přípravou chleba zhruba 3 minuty?
TIP: Těsto si udělejte buď ráno před odchodem do práce a upečte si k večeři čerstvý chléb, nebo si těsto udělejte večer a chléb upečte ráno ke snídani.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Vhodné pro: vegetarian, vegan, intolerance laktózy
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI